sobota 13. ledna 2018

Továrna na sny - Anie Songe

Továrna na sny
Anie Songe

Ilustrace: Anie Songe
Korektura: Barbora Aydin, Nikola Vanišová
Grafické zpracování a sazba: Lucie Kepplová





Anie Songe. Blogerka, kterou sleduji už nějakou dobu. Líbí se mi její styl psaní a pohled na život samotný. Někdy víla, někdy skřítek, ale vždycky bytost, která nepřestane věřit svým snům vyslaným do vesmíru. Ony se ty sny stejně vždycky splní, ale někdy ne tak, jak si sami přejeme. 

O tom, jak si správně přát a jak žít naplno, je právě tahle knížka. Továrna na sny. Knížka plná mouder, životních peripetií, radostí, starostí a lásky, které tuto mladou blogerku na její krátké cestě životem potkali. Anie žila v Anglii, Thaisku a na Bali. Tahle bílá knížka plná vymalovávacích obrázků je právě takovým deníčkem z tohoto života. 

Při čtení řádků o tom, jak potkala svou velkou lásku, jak si řekli "jedeme", jak někdy nevěděli kudy kam, si řeknete: "Proč já vlastně sedím stále na zadku doma?". A hned zjišťujete, kolik stojí taková dovolená v resortu Makawi Tuwa Anie a jejího manžela Lukášenna Bali. Kupujete letenky, zájezdy do Amsterdamu a posíláte do vesmíru tolik šťastných a nadějných myšlenek, že jen jedno přečtení knížky Továrna na sny Vám musí do života přinést něco úžasného. A garantuji Vám, že ji jen jednou nepřečtete.
Doplněné kresbičky, které si můžeme sami domalovat je perfektním oživením a celá knížka je pak krásným odpočinkovým prvkem. 

Nenajdete zde jen stránky čtecí a tvořící, ale  i stránky rozkazovací. ( Nikdy jsem neposlechla). Něco jako: "teď si tyhle řádky zapamatuj a knížku zavři" se prostě poslechnout nedá. Čtete dál. Ono totiž tak pěkně napsané čtení se jen tak zavřít nedá. 


Na to že je to prvotina a na to jak mladá autorka ji napsala je to vážně překvapující čtení. A víte co? jdu si ji přečíst znovu. Pomaleji. S rozmyslem a s pastelkami. 

4 komentáře:

  1. O knihe som ešte nepočula, ale je super, že vychádzajú aj také pozitívne knihy, ktoré človeka tak správne nabudia a nakopnú vpred :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Po téhle knize už delší dobu pokukuji. :-) Sleduji je s Lukášem na facebooku a pořád si říkám, že si knihu pořídím, jen se k tomu nemůžu dokopat. :-) Ale když teď čtu, že je moc hezká, tak to se snad konečně odhodlám. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tahle kniha láká i mě. Inspirativních věcí není nikdo dost. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, Anie. Moje srdcová záležitost. Na konci minulého roku jsem se s ní konečně setkala osobně na autogramiádě... její energie je úžasná. (Ale tak nějak jsem si myslela, že bude mnohem menší, víc skřítkovitá; přitom jsme byly skoro stejně vysoké a to nejsem žádný prcek. :D)

    OdpovědětVymazat